Transfer nieuws: Christian Haasjes tekent bij Bouwselect/De Haan Westerhoff

Transfer nieuws: Christian Haasjes tekent bij Bouwselect/De Haan Westerhoff

Christian Haasjes kiest voor een samenwerking met Bouwselect/De Haan Westerhoff. De schaatser, die sinds dit seizoen actief is voor Team Sprog, slaat een nieuwe richting in en zal het komende seizoen schitteren in...

opvallende rood/oranje outfits. Volgens Alderts, teammanager en sponsor van Team Sprog, een verdiende transfer na een stormachtige ontwikkeling: “Christian heeft onder leiding van onze trainer Jeroen de Vries een hele grote stap gemaakt in zijn fysieke ontwikkeling. Wij hopen dat hij dit in zijn nieuwe omgeving kan doorzetten".


“Hoewel hij dit jaar nog geen overwinning behaalde, stond hij regelmatig op het podium. Daar zijn wij trots op. Als opleidingsteam streven we naar één doel: het vormen van toptalenten zoals Christian. En daar zijn we dit seizoen tot nu toe zeker in geslaagd. Prachtige resultaten dankzij fantastisch teamwork en een sterke ploegleider Bram Sikma die weet hoe je wedstrijden op tactisch niveau moet aanvliegen. Hoewel er misschien één persoon op het podium staat, heeft het hele team hieraan bijgedragen. Dat gevoel van trots overheerst".

"Wij willen ons voorlopig positioneren als opleider van rijders richting een topteam. Vorig seizoen hebben wij het lef getoond om ons team over te hevelen naar de Topdivisie, maar het enigste wat wij rijders kunnen bieden zijn faciliteiten. Ik durf wel te zeggen dat wij als driekoppig kader ambities hebben. Voor het nieuwe seizoen zijn wij op zoek naar nieuwe geldschieters, waardoor we ons in alle geledingen kunnen gaan professionaliseren".

Wat team Sprog volgend seizoen gaat doen?

“Dit is nog onzeker. Dat hangt af van het potentieel rijders en een eventuele nieuwe hoofdsponsor. Voor nu willen wij alleen rijders in ons team die sterk gemotiveerd zijn en de juiste skills hebben om zichzelf te ontwikkelen naar de grote drie. Voorlopig willen wij vooral presteren op natuurijs, dat is het volgende doel”, aldus Alderts.

meer Actueel

sport & business

Team Sprog

Sponsoren gezocht

Dit seizoen gaan we ons derde jaar in de Topdivisie tegemoet. Het eerste jaar, waarin ons team haar debuut maakte, behaalden we naast verschillende top 10 klasseringen, een prachtige overwinning tijdens de zwaarste wedstrijd van het seizoen in Zweden; de Sea Ice Classic over 150 km. Afgelopen seizoen behaalden we een mooie 5e plaats in het ploegenklassement, werden we 2e op het ONK 150 km én wonnen we de Alternatieve 11-stedentocht op de Weissensee over 200 km. Dat maakte dat wij afgelopen seizoen het meest succesvolle team op natuurijs waren.

Dat succes heeft allerlei raakvlakken. Ondernemen is namelijk topsport, en topsport is ondernemen. Ze vertegenwoordigen beiden krachtige aspecten van dezelfde medaille. En die medailles kun jij – als sponsor – toejuichen.

Wil jij je verbinden aan Team Sprog? Klik dan snel op de onderstaande knop voor meer informatie!

sponsoren