Klaas Poortinga verlengt contract bij Team Sprog

Klaas Poortinga verlengt contract bij Team Sprog

Klaas Poortinga heeft zijn contract als Topdivisie-rijder met een jaar verlengd. Ook Ivo de la Porte zal volgend jaar uitkomen voor Team Sprog.

De 23-jarige Klaas Poortinga heeft zijn contract als Topdivisie-rijder met een jaar verlengd. Hij zal ook het komende seizoen deel blijven uitmaken van het team. “Ik ben hier heel erg blij mee. Ik verbeter mezelf ieder jaar en wil me vooral gaan richten op het natuurijs, dat is wat ik het allerleukste vind aan marathonschaatsen. Ook liggen daar voornamelijk mijn kansen. Samen met mijn huidige teamgenoot Chiel Smit en de recent aangetrokken rijders, denk ik dat ik een cruciale rol kan vervullen binnen het team.”

"Naast de verlenging van het contract van Poortinga is ook Ivo de la Porte aangetrokken. 'Zowel voor Ivo als voor het begeleidingsteam is het een mooie uitdaging om hem verder te ontwikkelen. Als jonge sporter vinden wij dat hij hiervoor de nodige tijd moet krijgen. Wij vinden het leuk én een mooie opdracht om jonge sporters verder te helpen stappen te laten maken,' aldus teammanager Alderts.”

meer Actueel

sport & business

Team Sprog

Sponsoren gezocht

Dit seizoen gaan we ons derde jaar in de Topdivisie tegemoet. Het eerste jaar, waarin ons team haar debuut maakte, behaalden we naast verschillende top 10 klasseringen, een prachtige overwinning tijdens de zwaarste wedstrijd van het seizoen in Zweden; de Sea Ice Classic over 150 km. Afgelopen seizoen behaalden we een mooie 5e plaats in het ploegenklassement, werden we 2e op het ONK 150 km én wonnen we de Alternatieve 11-stedentocht op de Weissensee over 200 km. Dat maakte dat wij afgelopen seizoen het meest succesvolle team op natuurijs waren.

Dat succes heeft allerlei raakvlakken. Ondernemen is namelijk topsport, en topsport is ondernemen. Ze vertegenwoordigen beiden krachtige aspecten van dezelfde medaille. En die medailles kun jij – als sponsor – toejuichen.

Wil jij je verbinden aan Team Sprog? Klik dan snel op de onderstaande knop voor meer informatie!

sponsoren