Klaas Poortinga: 'Het is natuurlijk even wennen, maar je raakt er snel aan gewend'

Klaas Poortinga: 'Het is natuurlijk even wennen, maar je raakt er snel aan gewend'

De 23-jarige Klaas Poortinga uit Heerenveen heeft dit jaar geen teamwissel gemaakt en blijft een vertrouwd gezicht binnen Team Sprog. Vorig jaar reed hij met zijn ploeggenoten naar verschillende podiumplaatsen en behaalde zelf ook uitstekende resultaten.

Team Sprog heeft een aantal nieuwe gezichten verwelkomd, wat ook nieuwe mogelijkheden creëert voor Klaas. "Het is natuurlijk even wennen, maar je raakt er snel aan gewend. De afgelopen weken hebben we al meerdere gezamenlijke trainingen gehad, en dat smaakt naar meer. De ambitie en de wil om mooie resultaten te behalen zijn sterk aanwezig.

”Vorig jaar behaalde hij een 6e plaats tijdens de Aart Koopmans Memorial (Grand Prix 1) op de Weissensee, wat smaakte naar meer. "Ik verbeter mezelf ieder jaar en wil me vooral richten op de natuurijswedstrijden. Dat is wat ik het allerleukste vind aan het marathonschaatsen."

meer Actueel

sport & business

Team Sprog

Sponsoren gezocht

Dit seizoen gaan we ons derde jaar in de Topdivisie tegemoet. Het eerste jaar, waarin ons team haar debuut maakte, behaalden we naast verschillende top 10 klasseringen, een prachtige overwinning tijdens de zwaarste wedstrijd van het seizoen in Zweden; de Sea Ice Classic over 150 km. Afgelopen seizoen behaalden we een mooie 5e plaats in het ploegenklassement, werden we 2e op het ONK 150 km én wonnen we de Alternatieve 11-stedentocht op de Weissensee over 200 km. Dat maakte dat wij afgelopen seizoen het meest succesvolle team op natuurijs waren.

Dat succes heeft allerlei raakvlakken. Ondernemen is namelijk topsport, en topsport is ondernemen. Ze vertegenwoordigen beiden krachtige aspecten van dezelfde medaille. En die medailles kun jij – als sponsor – toejuichen.

Wil jij je verbinden aan Team Sprog? Klik dan snel op de onderstaande knop voor meer informatie!

sponsoren