Jeroen de Vries: “Werken met een hongerig team geeft energie”

Jeroen de Vries: “Werken met een hongerig team geeft energie”

Dit voorjaar wordt Jeroen de Vries, sportieve inwoner van Sint Nicolaasga, hoofdtrainer van Team Sprog. Zijn enthousiasme en ambitieuze mindset zorgen nu al voor een goede sfeer binnen het team. Zoals hij zelf zegt: "Werken met een hongerig team, geeft energie." En laat prestatiegerichte hongerigheid nou net de kracht van Team Sprog zijn…

Ben je altijd al verweven geweest met de schaatssport?

“Van jongs af aan gaat mijn hart sneller kloppen van de schaatssport. Omdat ik mijn passie wilde delen, besloot ik in 2010 te beginnen als hulptrainer bij de schaatsvereniging STD, een lokale vereniging uit Sint Nicolaasga. Omdat me dit zo goed beviel, ben ik van 2011 tot 2017 als coach verbonden geweest met het schaatsproject Team Bouw & Techniek. En zodoende rolde de bal, of gleed de schaats, dit voorjaar richting Team Sprog.”


Deze zomer zijn jullie op trainingskamp geweest, hoe was dat?

“Het was in één woord: geweldig. De jongens zijn ontzettend enthousiast en gedreven. En dat werkt positief. Daarom besloten wij deze zomer te gaan voor een nieuwe uitdaging. De overstap van de beloften naar de topdivisie. Dat vergt de nodige aanpassingen. Maar omdat het team een eenheid vormt ben ik ervan overtuigd dat wij kunnen zorgen voor de nodige verrassingen.”

Het word dus echt hard werken voor de jongens?

“Door de promotie zal het dit jaar nog meer fysieke en mentale kracht vergen van de jongens. Maar daar heb ik alle vertrouwen in. Om dit zo comfortabel mogelijk in te richten proberen wij als begeleiding een omgeving te creëren waarin zij persoonlijke en/of teamdoelen kunnen realiseren. Dat vind ik heel belangrijk. Ze zullen af en toe even op hun tandvlees moeten bijten maar uit ervaring weet ik dat ze achteraf inzien dat hard werken loont.”

meer Actueel

sport & business

Team Sprog

Sponsoren gezocht

Dit seizoen gaan we ons derde jaar in de Topdivisie tegemoet. Het eerste jaar, waarin ons team haar debuut maakte, behaalden we naast verschillende top 10 klasseringen, een prachtige overwinning tijdens de zwaarste wedstrijd van het seizoen in Zweden; de Sea Ice Classic over 150 km. Afgelopen seizoen behaalden we een mooie 5e plaats in het ploegenklassement, werden we 2e op het ONK 150 km én wonnen we de Alternatieve 11-stedentocht op de Weissensee over 200 km. Dat maakte dat wij afgelopen seizoen het meest succesvolle team op natuurijs waren.

Dat succes heeft allerlei raakvlakken. Ondernemen is namelijk topsport, en topsport is ondernemen. Ze vertegenwoordigen beiden krachtige aspecten van dezelfde medaille. En die medailles kun jij – als sponsor – toejuichen.

Wil jij je verbinden aan Team Sprog? Klik dan snel op de onderstaande knop voor meer informatie!

sponsoren