Jan Hamers: “Een echte toevalstreffer dus”

Jan Hamers: “Een echte toevalstreffer dus”

Nieuw in ons team: Jan Hamers. De 26-jarige marathonschaatser uit Voorthuizen sluit zich aan bij Team Sprog. En dat zorgt vanaf dag één voor een nieuwe dynamiek in de groep.

Is schaatsen je met de paplepel ingegoten?

“Eigenlijk niet. Mijn moeder komt uit het zwemmen en mijn vader heeft vroeger op de gras- en speedwaybanen gereden met zijn motor. Op sportief vlak heb ik dus wel het één en ander meegekregen. Op mijn elfde ben ik begonnen met skeeleren bij de plaatselijke vereniging. Via die weg kwam ik al snel in contact met de schaatssport. Dat bleek mijn interesse wel te wekken. Een aantal jaren later reed ik al mee tijdens langebaanwedstrijden en marathons. Net zoals nu.”


Hoe ben je in contact gekomen met Team Sprog?

“Na een aantal jaren bij Team Frysk en één jaar bij marathonploeg Douma Staal, was ik toen aan een nieuwe prikkel. Tijdens deze zoektocht, want dat is het echt, kreeg ik via-via contact met Team Sprog. Waar zij vroegen naar mijn plannen voor het aankomende seizoen. Zo is de bal gaan rollen en besloot ik deel uit te maken van dit prachtige team. Een echte toevalstreffer dus.”


Wat is je indruk van het team?

“Ik vind het belangrijk om het beste uit mijzelf te halen en daarbij mijn prestaties naar een hoger niveau te tillen. Deze mindset past goed bij die van Team Sprog. Het is namelijk een georganiseerde ploeg met gedreven rijders en staf die met de juiste mindset echt iets moois neer willen zetten. We delen echt de passie voor de sport. Ook al is het af en toe echt afzien.”


Wat zijn jouw persoonlijke doelen?

“Dat bekijk ik per seizoen. Wie weet waar ik over vijf jaar sta. Maar voor nu ligt mijn focus op het zo goed mogelijk rijden van de marathon cup en natuurijs wedstrijden. Als de kans zich dan ook voordoet om langebaanwedstrijden te schaatsen zeg ik daar ook zeker geen nee tegen. Zolang ik maar de rust bewaar om zo tot weloverwogen keuzes te komen. Want dat is voor mij de basis om iets succesvol te maken.”

meer Actueel

sport & business

Team Sprog

Sponsoren gezocht

Dit seizoen gaan we ons derde jaar in de Topdivisie tegemoet. Het eerste jaar, waarin ons team haar debuut maakte, behaalden we naast verschillende top 10 klasseringen, een prachtige overwinning tijdens de zwaarste wedstrijd van het seizoen in Zweden; de Sea Ice Classic over 150 km. Afgelopen seizoen behaalden we een mooie 5e plaats in het ploegenklassement, werden we 2e op het ONK 150 km én wonnen we de Alternatieve 11-stedentocht op de Weissensee over 200 km. Dat maakte dat wij afgelopen seizoen het meest succesvolle team op natuurijs waren.

Dat succes heeft allerlei raakvlakken. Ondernemen is namelijk topsport, en topsport is ondernemen. Ze vertegenwoordigen beiden krachtige aspecten van dezelfde medaille. En die medailles kun jij – als sponsor – toejuichen.

Wil jij je verbinden aan Team Sprog? Klik dan snel op de onderstaande knop voor meer informatie!

sponsoren