Hylke de Boer: “De kop d’r voor en gas geven”

Hylke de Boer: “De kop d’r voor en gas geven”

Hylke de Boer, een 20-jarige student Geschiedenis uit het Friese Weidum, zal dit seizoen de overstap maken van de beloftendivisie naar de topdivisie. Waar hij vorig jaar uitkwam voor zijn ploeg Bouwselect/Bouwpartners, zal hij dit seizoen voor Team Sprog rijden, vastbesloten om zijn naam in de geschiedenisboeken van het schaatsen te graveren.

“De kop d’r voor en gas geven” is Hylke's levensmotto. Dit jaar komt dat goed van pas. “Ik heb het erg naar mijn zin met mijn nieuwe ploeggenoten en ik denk dat we samen een hoog niveau kunnen bereiken. Ook met de begeleiding klikt het goed, en ik heb veel vertrouwen in de mooie resultaten die we samen kunnen behalen. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!”

Tijdens de Daiking Marathon Cup 13 in 2024 kwam hij afgelopen seizoen bij de beloften dicht bij de overwinning en behaalde een mooie tweede plaats. Dat smaakt naar meer. “Ik wil mezelf als schaatser ontwikkelen, zodat ik regelmatig de finales kan halen en hopelijk een keer bij de topdivisie op het podium mag staan. Dat niveau hoop ik te bereiken. Ook op de langebaan wil ik mezelf verbeteren, zodat ik als schaatser verder kan groeien in beide disciplines.”

meer Actueel

sport & business

Team Sprog

Sponsoren gezocht

Dit seizoen gaan we ons derde jaar in de Topdivisie tegemoet. Het eerste jaar, waarin ons team haar debuut maakte, behaalden we naast verschillende top 10 klasseringen, een prachtige overwinning tijdens de zwaarste wedstrijd van het seizoen in Zweden; de Sea Ice Classic over 150 km. Afgelopen seizoen behaalden we een mooie 5e plaats in het ploegenklassement, werden we 2e op het ONK 150 km én wonnen we de Alternatieve 11-stedentocht op de Weissensee over 200 km. Dat maakte dat wij afgelopen seizoen het meest succesvolle team op natuurijs waren.

Dat succes heeft allerlei raakvlakken. Ondernemen is namelijk topsport, en topsport is ondernemen. Ze vertegenwoordigen beiden krachtige aspecten van dezelfde medaille. En die medailles kun jij – als sponsor – toejuichen.

Wil jij je verbinden aan Team Sprog? Klik dan snel op de onderstaande knop voor meer informatie!

sponsoren