Team Sprog behoudt Chiel Smit en verwelkomt volgend jaar Ruben Ligtenberg en Hylke de Boer

Team Sprog behoudt Chiel Smit en verwelkomt volgend jaar Ruben Ligtenberg en Hylke de Boer

Na twee seizoenen bij Team Sprog, zet Chiel Smit ook zijn derde jaar in de Topdivisie voort bij Team Sprog. De schaatser uit Zuidwolde heeft in zijn eerste twee jaar in de topdivisie twee grote prijzen behaald.

Vorig jaar won hij de Grand Prix-finalewedstrijd The Sea Ice Classic, en dit jaar bewees Smit dat hij als natuurijs specialist mag worden beschouwd. Hij eindigde als tweede achter Daan Gellling op het ijs van de Weissensee tijdens het ONK.

“Ik ben hier enorm blij mee. Onder de begeleiding van Jeroen de Vries en Bram Sikma zet ik jaarlijks stappen vooruit. Ik heb de ambitie om me nog verder te ontwikkelen. De faciliteiten in dit team zijn uitstekend geregeld, en daar gedij ik goed bij," aldus Chiel Smit.

Volgens Ard Alderts is Chiel de perfecte match met dit team; nuchter, hardwerkend en ambitieus. “De chemie tussen Jeroen en Chiel zie je ieder jaar naar een hoger niveau groeien, en dat is mooi om te zien. Wij hopen dat hij volgend seizoen deze groei doorzet, samen met zijn nieuwe ploeggenoten, want er zit nog veel rek in,” aldus Alderts.

Ruben Ligtenberg

Ruben Ligtenberg, die op een zijspoor belandde omdat zijn contract verrassend genoeg niet werd verlengd, heeft bij Team Sprog een verbintenis gesloten voor het volgende seizoen. “Team Sprog heeft de afgelopen twee jaar laten zien dat ze geen pannenkoeken zijn. Het is, volgens mij, een team dat elkaar naar een hoger niveau wil tillen. Ook op individueel gebied, en dat spreekt mij aan. Mijn doel is om in de top mee te strijden, en ik heb veel vertrouwen in de begeleidingsstaf die mij hierin gaat ondersteunen," aldus Ligtenberg.

Hylke de Boer

Hylke de Boer maakt de overstap van de beloften- naar de topdivisie. “In mijn huidige team werd er geen ruimte voor mij gecreëerd om door te stromen, en na 3 jaar beloftendivisie wil ik nu echt de stap maken naar de grote jongens. Bij Team Sprog heb ik een prachtig team gevonden waar ik verder mee kan. Spannend is het wel, maar ik heb er heel erg veel zin in,” aldus De Boer die afgelopen zaterdag tweede werd tijdens de 10e cupwedstrijd in Alkmaar.

meer Actueel

sport & business

Team Sprog

Sponsoren gezocht

Dit seizoen gaan we ons derde jaar in de Topdivisie tegemoet. Het eerste jaar, waarin ons team haar debuut maakte, behaalden we naast verschillende top 10 klasseringen, een prachtige overwinning tijdens de zwaarste wedstrijd van het seizoen in Zweden; de Sea Ice Classic over 150 km. Afgelopen seizoen behaalden we een mooie 5e plaats in het ploegenklassement, werden we 2e op het ONK 150 km én wonnen we de Alternatieve 11-stedentocht op de Weissensee over 200 km. Dat maakte dat wij afgelopen seizoen het meest succesvolle team op natuurijs waren.

Dat succes heeft allerlei raakvlakken. Ondernemen is namelijk topsport, en topsport is ondernemen. Ze vertegenwoordigen beiden krachtige aspecten van dezelfde medaille. En die medailles kun jij – als sponsor – toejuichen.

Wil jij je verbinden aan Team Sprog? Klik dan snel op de onderstaande knop voor meer informatie!

sponsoren