Bram Sikma: Nieuwe ploegleider Team Sprog

Bram Sikma: Nieuwe ploegleider Team Sprog

Dit seizoen zal Bram Sikma een vertrouwd gezicht zijn op het ijs. Zijn enthousiasme zal beslist in het oog springen. Hij sluit zich aan bij de begeleidingsstaf van het team. Hierbij neemt hij de rol van ploegleider op zich en vervangt daarmee Henk Wind.

Hoewel veel marathonliefhebbers Bram wellicht herkennen, blijft hij liever op de achtergrond. "Mijn belangrijkste doel is om de jonge schaatsers te ondersteunen op hun weg naar de top. Binnen Team Sprog krijgen ze de kans om in zichzelf te investeren en een stevige basis te leggen voor hun toekomst als marathonschaatser. Er is geen druk, alleen ruimte om uitdagingen aan te gaan. En die filosofie sluit naadloos aan bij mijn visie."


In het verleden nam hij zelf deel aan wat nu bekend staat als de Topdivisie. Deze ervaringen stellen hem in staat de jonge schaatsers goed te coachen. “Ik ben vastbesloten dat dit seizoen opnieuw de verwachtingen zal overtreffen, want dat is uiteindelijk waarom ik ploegleider ben geworden."

meer Actueel

sport & business

Team Sprog

Sponsoren gezocht

Dit seizoen gaan we ons derde jaar in de Topdivisie tegemoet. Het eerste jaar, waarin ons team haar debuut maakte, behaalden we naast verschillende top 10 klasseringen, een prachtige overwinning tijdens de zwaarste wedstrijd van het seizoen in Zweden; de Sea Ice Classic over 150 km. Afgelopen seizoen behaalden we een mooie 5e plaats in het ploegenklassement, werden we 2e op het ONK 150 km én wonnen we de Alternatieve 11-stedentocht op de Weissensee over 200 km. Dat maakte dat wij afgelopen seizoen het meest succesvolle team op natuurijs waren.

Dat succes heeft allerlei raakvlakken. Ondernemen is namelijk topsport, en topsport is ondernemen. Ze vertegenwoordigen beiden krachtige aspecten van dezelfde medaille. En die medailles kun jij – als sponsor – toejuichen.

Wil jij je verbinden aan Team Sprog? Klik dan snel op de onderstaande knop voor meer informatie!

sponsoren